ASO Spijker – studieaanbod

Studieaanbod

We stellen hier het studieaanbod op onze school voor.
In de eerste graad organiseren wij het 1ste leerjaar A en het 2de leerjaar A.
In de 2de en de 3de graad bieden we domeinoverschrijdende doorstroomrichtingen (= vroeger ASO) aan.
Je kan hieronder doorklikken naar het aanbod per jaar.

1ste jaar

In het eerste jaar heb je keuze uit vier verschillende opties.

Je kan Algemene Vakken (AV), Latijn, STEM of MT&C (Moderne Talen & Cultuur) volgen. De verschillen tussen de mogelijkheden ontdek je via de knop hieronder en natuurlijk op onze verschillende infomomenten zoals de openklasdag en de opendeurdag.

2e jaar

In het tweede jaar heb je verschillende mogelijkheden.

Enkel indien je in het 1ste jaar Latijn volgde kan je naar het tweede jaar Latijn of de nieuwe optie Grieks-Latijn. Daarnaast zijn er voor de niet-Latinisten de opties STEM-wetenschappen en Moderne Talen & wetenschappen. De verschillen ontdek je via de knop hieronder.

3e en 4e jaar

In de tweede graad, 3de en 4de jaar, bieden we vijf richtingen aan: humane wetenschappen, economische wetenschappen, natuurwetenschappen, moderne talen, Latijn en Grieks-Latijn. De lessentabel vind je via de knoppen hieronder.

5e en 6e jaar

Alle studierichtingen van het Algemeen Secundair Onderwijs (ASO) hebben een uitgesproken doorstromingsfunctie. Dit wil zeggen dat ze je voorbereiden op verder studeren in het hoger onderwijs.

studieaanbod Mirho

Voor een overzicht van het volledige studieaanbod in de secundaire scholen van Mirho in Hoogstraten, verwijzen we naar de brochure van Mirho

Onderwijskiezer

Voor het volledige aanbod in Vlaanderen, verwijzen we u naar de website Onderwijskiezer