ASO Spijker – Toekomstige leerling

Openklasdagen

Hey!

Zit je in het zesde leerjaar en ben je benieuwd naar onze school?

Dan nodigen we je graag samen met je ouders uit op onze openklasdag op woensdagnamiddag 1 of zaterdagvoormiddag 4 maart. Op die dag ontdek je onze school, het ASO Spijker, kom je in de lokalen, zie je de refter, onze speelplaats, het park en ook onze leerlingen en leerkrachten.

We hebben er zin in om jullie te ontmoeten!
Ontdek onze school tijdens onze openklasdagen van woensdag 1 en zaterdag 4 maart 2023.

ENKELE KLASSEN UIT HET 1STE JAAR

We stellen jullie graag enkele klassen uit ons eerste jaar voor! Wie zijn onze leerlingen en leerkrachten? Hoe zien onze klaslokalen eruit? Hoe was de overstap van de basisschool naar de secundaire school? Welke accenten zijn er en wat houden ze in? Dat en nog heel wat meer kom je hier elke woensdag te weten.

Klasfoto

1LATa

Een vrolijke bende, die jongens en meisjes van 1LATa! Je kan duidelijk zien dat zij vol goesting naar ‘t ASO Spijker komen, toch?

blur-hospital-clinic-interior_74190-5204.jpg

1AVa

Ontdek op 1 februari het verhaal van deze klas Algemene Vakken.

medical-blurred-background-image_488220-24852.jpg

1MT&Ca

Ontdek op 8 februari fijne dingen over deze MT&C-klas.

blur-hospital-clinic-interior_74190-5204.jpg

1STEMa

Ontdek op 15 februari meer over deze STEM-klas!

OPENDEURDAG

Op zondag 7 mei staan de deuren voor je open. We mikken op een bruisende dag met veel beleving voor al onze leerlingen, ouders, collega’s, oud-leerlingen…
en natuurlijk onze toekomstige leerlingen die hun nieuwe school komen bezoeken.

Je bent welkom tussen 10 u. en 16 u. voor een rondleiding, kraampjesmarkt, sportactiviteiten en voor een hapje en een drankje.

NIEUW! Digitaal aanmeldingssysteem 1ste jaar

Alle Hoogstraatse secundaire scholen werken voor schooljaar 2023-2024 met een digitaal aanmeldingssysteem voor het eerste leerjaar A en B.

Dit verloopt in twee eenvoudige stappen:
1) Ga tussen 27 maart en 21 april 2023 naar onze website en klik daar op de link naar het aanmeldingsformulier. Vul deze in.
2) Na 21 april 2023 ontvang je van ons een bericht waarin wordt uitgelegd wat je moet doen om je kind definitief in te schrijven.

In alle Hoogstraatse secundaire scholen zijn er voldoende plaatsen. Elke leerling die wordt aangemeld kan dus worden ingeschreven in de school van zijn of haar keuze.  Aanmelden in meerdere scholen heeft dus geen zin.

Van basisschool naar onze school

Vind jij het ook zo spannend?
Een nieuwe grote school waar je nog niet iedereen kent!

“Waar is mijn lokaal?” zal je je afvragen of “Wie zijn mijn juffen en meesters? Of moet ik nu mevrouw en meneer zeggen?” Dat is allemaal heel spannend. Toch hoef je niet echt zenuwachtig te zijn. Dit luik op onze website is helemaal voor jou bedoeld. Je vindt hier al heel wat antwoorden op je vragen.

In het filmpje vertellen onze eerstejaars alvast hoe zij de stap naar onze school hebben beleefd. En wees maar zeker dat ze het even spannend vonden als jij.

je kan kiezen

In het secundair onderwijs heb je verschillende mogelijkheden waaruit je kan kiezen.

1e In het eerste jaar kan je kiezen uit vier opties: Algemene Vakken, Latijn, STEM of MT&C (Moderne Talen & Cultuur).

Wat je ook kiest (met uitzondering van Latijn), na het eerste jaar kan nog elke keuze worden gemaakt. We willen je vanaf de start optimaal motiveren door je een keuze te laten maken voor enkele lesuren volgens jouw interesses en mogelijkheden.

2e In het tweede jaar maak je een keuze voor 5 lesuren in de week. Wat die keuze ook is, vanaf het derde jaar kun je nog elke keuze maken (met uitzondering van Latijn en Grieks: die kan je enkel kiezen als je die ook al deed in de eerste graad).

We besteden in de loop van het tweede jaar ruim aandacht aan de verschillende keuzemogelijkheden die er zijn vanaf het derde jaar.

start van het schooljaar

Begin september is het weer zover, heel wat nieuwe leerlingen starten op onze school. Ook Kasper, toekomstige leerling, kijkt er naar uit en heeft wat vragen, Julie uit ons 1ste jaar weet er de geknipte antwoorden op!

Kasper

Hey, ik kom volgend jaar naar het Spijker. Ik vind die eerste schooldag toch wel spannend eigenlijk.

6de leerjaar
Julie

Ah tof! Op het einde van augustus is er een infoavond en de eerste schooldag ben je veel bij je titularis. Maar omdat je al eens op school was, verloopt die eerste dag wel vlot hoor. Je weet al waar je klas is en met wie je in de klas zit.

leerling in ons 1ste jaar
Kasper

En is er dan al direct les?

6de leerjaar
Julie

Neen hoor. In het begin krijg je informatie en de leerkrachten komen je in de klas halen om naar een ander lokaal te gaan. Je komt ook veel te weten over de school en er staan we leuke activiteiten op het programma die eerste dagen. Je moet je echt geen zorgen maken!

leerling in ons 1ste jaar
Kasper

Dat klinkt inderdaad wel chill, maar het is gewoon dat alles nieuw en groot is hé.

6de leerjaar
Julie

Op de website staat op de homepage onderaan een foto van het domein en er is zelfs een virtuele tour. Dan kan je al eens door de gebouwen wandelen en zelfs de lokalen zien waar je les gaat hebben.

leerling in ons 1ste jaar
Kasper

Graaf! Ik ga kijken. Doei …

6de leerjaar

een dag op het spijker

Wanneer is er les? Ontspanning? En ook … wanneer stop de lesdag?

08.20 uur – naar de klas
08.30 uur – 1ste lesuur
09.20 uur – 2de lesuur
10.10 uur – speeltijd

10.25 uur – 3de lesuur
11.15 uur – 4de lesuur
12.05 uur – middagpauze
13.15 uur – 5de lesuur

14.05 uur – 6de lesuur
14.55 uur – speeltijd
15.10 uur – 7de lesuur
16.00 uur – einde schooldag

Elke maandag is er tussen 12.50u en 13.15 uur een klasuur, waarin praktische zaken aan bod komen die los staan van de lessen. Woensdag stoppen de lessen om 12.00 uur.

Er zijn tal van middagactiviteiten op onze school. Zo zijn er bijwerkklassen voor leerlingen die graag een extra woordje uitleg krijgen van klasgenoten, of kan je deelnemen aan ontspannende activiteiten zoals middagsport, schaakklas, muziekklas, klassencompetitie, pingpongen … Ook kan je genieten van ons prachtige park, activiteiten op het sportplein of gezellig een babbeltje slaan met klasgenoten op de ruime speelplaats.

Benieuwd naar ons schoolreglement? Lees dan zeker eens dit document.