ASO Spijker – Klas 1STEM

1STEM

Hallo! Wij zijn 1STEMa: een grappige, toffe klas!. Tijdens de STEM-lessen doen we soms proefjes of werken we met een microscoop. En dat vinden we héél leuk!

Zie je ook ons favoriete plekje onder de trap bij ons op school? In de winter is het hier lekker warm en droog. Het is hier altijd gezellig en je kunt er met veel vrienden en vriendinnen zitten. Onze titularissen, mevr. Lauwers en mevr. Engelen, zijn daar normaal gezien niet bij 🙂… , maar in de klas leiden ze ons doorheen ons eerste jaar!

Woud was vorige week jarig! Hij mocht een verjaardagskaart kiezen en een fotokader op de bank zetten, zodat ook elke leerkracht weet dat hij jarig is. Als je jarig bent, mag je trakteren (als je wilt), het bord wordt versierd met alle namen van de klas en er wordt ook gezongen in het Nederlands en het Frans. Gelukkige verjaardag, bon anniversaire en happy birthday, Woud!

Filmpje – RAKKET

We leerden de afgelopen weken veel over onze planeten en de rest van de ruimte. Het afschieten van de zelfgebouwde waterraketten, was het hoogtepunt van deze lessen … en dat mag je best wel letterlijk nemen!